Bouwnieuws

Uw adviseur in het bouwproces

Een persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel

Waarom een aankoopmakelaar

18 december 2017 Geschreven door
Gepubliceerd in Bouwnieuws

"Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen? Dit kost toch alleen maar geld?"

MISVATTING 1

Dit is helaas een teveel gehoorde misvatting. En ja, het is een deel van mijn werk en het is een deel van mijn inkomsten, maar nee, dat is niet de reden waarom ik dat zeg. Er zijn veel redenen waarom een aankoopmakelaar heel nuttig en ook belangrijk en verstandig is. En als geld een motivatie is, dan is dat precies dé reden om wél een aankoopmakelaar in te schakelen. Het bespaart namelijk geld én het levert geld op!

Hieronder een overzicht met redenen waarom het slim is om een aankoopmakelaar in te schakelen:

1. Aankoopmakelaar kent de markt en daardoor de woningprijzen/-waarden. Is uw droomhuis de vraagprijs wel waard?
2. Aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij een aankoop en beleeft een bezichtiging anders. Oftewel geen "roze bril".
3. Aankoopmakelaar kijkt naar bouwkundige achtergronden, onderhoud, enzovoort vanuit ervaring en deskundigheid.
4. Aankoopmakelaar houdt in de gaten welke voorbehouden dienen te worden opgenomen. Ook voorbehouden waar u wellicht zelf niet van weet of niet aan denkt.
5. Aankoopmakelaar is een goede onderhandelaar over prijs én voorwaarden.
6. Aankoopmakelaar bespaart tijd, geld en zorgen.
7. Aankoopmakelaar kent de collega makelaars en de typische vaktaal.
8. Aankoopmakelaar beoordeelt de voorzieningen in de omgeving die u als koper nodig vindt of nodig kunt hebben.
9. Aankoopmakelaar kijkt naar juridische achtergronden/aspecten die van belang zijn.
10. Aankoopmakelaar kan inschatten of de woning betaalbaar is voor zijn klant i.v.m. met de financieringstaxatie die door een 3e onafhankelijke taxateur volgt.
11. Aankoopmakelaar houdt uiterste data van de voorbehouden in de gaten.
12. Aankoopmakelaar beoordeelt of aankoopkeuring nodig is.
13. Aankoopmakelaar beoordeelt koopovereenkomst en neemt deze met u door.
14. Aankoopmakelaar kent de aankoopspelregels.
15. Aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper.
16. Aankoopmakelaar verdient zichzelf terug (de druk ligt namelijk bij de verkoopmakelaar die geld moet verdienen voor de verkoper en niet bij de aankoopmakelaar, die wil ook de beste prijs voor zijn klant). 

"Tarief van een aankoopmakelaar is gerelateerd aan aankoopprijs, dus de makelaar is gebaat bij hoge aankoopprijs."

MISVATTING 2

Wij hanteren een tarief voor bemiddeling in het aankopen van een woning, in overleg met u

U geeft aan in een gesprek wat u ons wilt laten doen dan bepaal ik de prijs en beslist u

Hoe hoog het aankoopbedrag van de woning is, is niet van belang.

Uw tevredenheid daarentegen wel. En of u nu een woning van € 150.000,- koopt of van € 1.500.000,-,  € 1.750 is al snel bespaard op bovengenoemde punten, waarmee de aankoopmakelaar dus inderdaad geld bespaart of beter gezegd opbrengt.

Neem je eigen aankoopmakelaar mee!!

06 februari 2017 Geschreven door
Gepubliceerd in Bouwnieuws

Liefde maakt blind

Een huis kopen is een flinke stap. Een stap die je weloverwogen maakt. Voordat je het weet ben je verliefd op een huis… maar liefde maakt blind. Een aankoopmakelaar opent je ogen en denkt aan alles wat jij zou vergeten.
Wij kunnen als  bouwkundig ingenieur en gecertificeerd Makelaar en Taxateur helpen met:

  • Advisering op basis van kennis
  • Onderhandeling
  • Bouwtechnische keuring
  • Scherpe tarieven

 

 

EMVI of economisch meest voordelige inschrijving, is een gunningscriterium waarbij er naast de laagste prijs gekeken wordt naar andere aspecten van uw aanbieding. Bijvoorbeeld garantie, levensduur, emissie, klanttevredenheid, gebruikerstevredenheid en gebruikskosten over de gehele gebruiksperiode. EMVI biedt een mooie kans om meerwaarde te leveren maar hoe behaalt u die hoge EMVI - score?

WEPAN Bouw & Vastgoed Ingenieurs en Adviseurs
kan proactief ondersteunen bij realisatie van
EMVI - waarde

Duiding van aanbestedingsdocumenten om zo te achterhalen wat de vraag achter de vraag is en vervolgens uw aanbod zo goed mogelijk hierbij laten aansluiten. Hoe beter uw aanbod aansluit op wat de aanbestedende partij wil realiseren, hoe hoger de waardering van uw EMVI - plan. Dit klinkt heel eenvoudig maar is het beslist niet want al uw concurrenten proberen ook de maximale EMVI - score te realiseren. Een aanbesteding met de economisch meest voordelige inschrijving als gunningscriterium is een race die maar een partij kan winnen.

Met een adviseur van WEPAN Bouw & Vastgoed
staat u sterk

Een adviseur of bidmanager van WEPAN Bouw & Vastgoed ondersteunt u proactief bij het realiseren van een optimale EMVI - score. Van duiding van aanbestedingsdocumenten tot het maken van een strategie voor onderhandeling kan WEPAN Bouw & Vastgoed u van dienst zijn.

Ook voor het SMART maken van teksten, stellen van de relevante vraag, trainen voor onderhandelingen / presentatie en het beoordelen van uw complete inschrijving bent u hier aan het juiste adres. Bel gerust voor meer vrijblijvende informatie. Met een adviseur van WEPAN Bouw & Vastgoed staat u sterker.

Toekomst van de bouwarbeidsmarkt

10 mei 2014 Geschreven door
Gepubliceerd in Bouwnieuws

De bouwnijverheid voorziet de komende tien jaar grote problemen op de arbeidsmarkt. Door de recessie worden er nu nauwelijks tekorten ervaren. Volgens de meeste prognoses zal het huidige arbeidsoverschot echter omslaan in een structureel tekort aan gekwalificeerd personeel.

De afname in belangstelling voor VMBO - MBO en HBO - bouwopleidingen zorgt ervoor dat de instroom van jongeren ver achterblijft bij de uitstroom van de steeds ouder wordende huidige bezetting.

Dat er nu nog geen arbeidsmarktkrapte is, is geheel toe te schrijven aan de ingezakte vraag naar bouwproductie.

 

 

Bpf Bouw investeert half miljard in bouwprojecten

01 februari 2014 Geschreven door
Gepubliceerd in Bouwnieuws

Heerlen - Het bedrijfstakpensioenfonds voor de bouw gaat dit jaar 500 miljoen euro rechtstreeks beleggen in bouwprojecten. Dankzij de stijgingen op aandelenbeurzen heeft het fonds weer meer armslag.

 

Met het half miljard verdubbelt BpfBouw de rechtstreekse bouwinvesteringen ten opzichte van 2012.
In 2013 investeerde het fonds al 350 miljard. Van de 500 miljoen gaat 30 miljoen zitten in onderhoudsprojecten. Het besluit om weer meer in bouwprojecten te steken past in de doelstellingen van het pensioenfonds voor de bouw.

 

CPO-Plankostenfonds

21 januari 2014 Geschreven door
Gepubliceerd in Bouwnieuws

Regio Groningen-Assen en vier lokale Rabobanken hebben het zogeheten CPO-Plankostenfonds opgericht. Met dit fonds willen zij het eenvoudiger maken om in groepsverband een droomhuis te kunnen realiseren. Wanneer groepen met hun bouwplannen beginnen, moeten ze namelijk vaak kosten maken die ze op dat moment nog niet uit een hypotheek kunnen financieren. Dit fonds ondersteunt hierbij. Groepen kunnen nu bij het CPO-Plankostenfonds een lening aanvragen. Per woning kan, onder voorwaarden, tot maximaal € 12.000,- renteloos geleend worden. Regio Groningen-Assen en vier samenwerkende Rabobanken hebben in totaal € 500.000,- ingelegd in het  fonds.

RUIMTE OM TE BOUWEN

21 januari 2014 Geschreven door
Gepubliceerd in Bouwnieuws

Zelf weten wie je buren zijn, veel keuzevrijheid bij de bouw en indeling van uw huis en samen bepalen hoe uw woning er uit komt te zien… Spreekt u dit aan? Dan is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) misschien iets voor u. Samen met vrienden of gelijkgestemden bouwt u uw droomhuis.